ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ & ΝΙΚΟΛΕΤΑ

Posted by - Uncategorized

Γάμος και βάπτιση στην αίγλη της αρχαίας Επιδαύρου

Στην ατμοσφαιρική Επίδαυρο επέλεξαν η Νικολέτα και ο Χαράλαμπος να κάνουν το γάμο τους και τη βάπτιση του μικρού τους γιού, Κωνσταντίνου. Το μέρος με την ξεχωριστή αύρα και το όμορφο φυσικό τοπίο είναι ο τόπος καταγωγής των δύο ερωτευμένων και η πρόσκλησή τους να φωτογραφίσω την διπλά σημαντική μέρα της κοινής τους ζωής ήταν για μένα ιδιαίτερη χαρά.

Κάθε φορά που βρίσκομαι σε νέους τόπους με τα δικά τους ήθη και έθιμα μου γεννάται η πρόκληση να αποτυπώσω και να ρουφήξω σαν σφουγγάρι κάθε φρέσκια εικόνα που γεννιέται μπροστά μου.

Έτσι, η ενέργεια της Επιδαύρου, το έντονα συγκινησιακό κλίμα του γάμου, η ζωηρή απόδοση των γαμήλιων εθίμων και η τρυφερότητα που ξεχείλιζε στη βάπτιση του μικρού γιού του ζευγαριού δημιούργησαν εικόνες με χαρακτήρα και ύφος τις οποίες κατέγραψα και σας παρουσιάζω.

Λίγες ημέρες πριν την τελετή, ο Χαράλαμπος και η Νικολέτα ξενάγησαν εμένα και τον Βασίλη Σιούτο από την wedcolors cinematography στην τοποθεσία, στην παραλία της αρχαίας Επιδαύρου, όπου μεγάλωσαν. Η ιδέα μου να τραβήξουμε κάποια πλάνα, ώστε να εξοικειωθούν με τον φακό λίγες ημέρες πριν το μεγάλο γεγονός άρεσε και στους δύο και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

Οι αναμνήσεις του ζευγαριού από την παιδική τους ηλικία σε αυτό το μαγικό τοπίο και τα συναισθήματα που βγήκαν κατά τη βόλτα μας έδωσαν στις φωτογραφίες αυτό που πάντα αποζητώ: τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια των εκφράσεων.

Το απαλό φως της ημέρας, τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας και ο κατάφυτος λόφος δίπλα στην παραλία αποτέλεσαν ξεχωριστή έμπνευση για μένα και πλέον ο Χαράλαμπος και η Νικολέτα θα έχουν στο άλμπουμ του γάμου τους φωτογραφίες με αναμνήσεις που ξεκινούν από την παιδική τους ηλικία μέχρι και τη βάπτιση του καρπού του έρωτά τους.

Όταν έφτασε η μέρα του γάμου, το παρασκήνιο της προετοιμασίας του Χαράλαμπου είχε άρωμα παράδοσης. Το ξύρισμα του γαμπρού από τους δύο κουμπάρους και οι μπαλοθιές από τις καραμπίνες στο μπαλκόνι του σπιτιού του σήμαναν την αρχή του μεγάλου γεγονότος.

Λίγα μέτρα πιο μακριά, στο σπίτι της Νικολέτας, όπου είχαν μαζευτεί λιγοστές φίλες και η νονά του Κωνσταντίνου, τις εντυπώσεις έκλεψε το χειροποίητο νυφικό, ραμμένο μόνο για τη Νικολέτα από την Μαρία Κονίδη, αλλά και τα εκφραστικά μάτια του μικρού Κωνσταντίνου, που φάνηκε να απολαμβάνει τη διαδικασία της φωτογράφισης.

Το κλίμα στην τελετή, που έγινε στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου ήταν ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο. Τα συχνά βουρκωμένα μάτια της Νικολέτας, αλλά και τα χαμόγελα κατά τη διάρκεια της βάπτισης, την οποία η ίδια ξεχώρισε ως την πιο όμορφη στιγμή εκείνης της μέρας, μίλησαν στα μάτια, την καρδιά και την ψυχή μου, για να ακουστούν τα «κλικ» στη μηχανή μου και να αποτυπώσουν τις μοναδικές στιγμές του ζευγαριού.

Μετά το τέλος της διπλής τελετής, επέλεξα η φωτογράφιση των νεόνυμφων να γίνει στο γραφικό εκκλησάκι της Παναγιάς δίπλα στη θάλασσα. Η νύχτα είχε ήδη πέσει και οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν υπό το φως του φεγγαριού. Για να μην χαλάσει η όμορφη ατμόσφαιρα, χρησιμοποίησα λιγοστό τεχνητό φως, ενώ, για να αναδείξω την δαντέλα του υψηλής ραπτικής νυφικού της Νικολέτας, έβαλα soft blacklight.

Το ζευγάρι, χαρούμενο και αγαπημένο, πόζαρε με άνεση μπροστά στο φακό, λίγο πριν τη δεξίωση στο ξενοδοχείο Apollon.

Νικολέτα και Χαράλαμπε, σας εύχομαι να ζήσετε ευτυχισμένοι με τον γιό σας, Κωνσταντίνο, και σας ευχαριστώ που με εμπιστευθήκατε!