Συμβουλές για τη σωστή επιλογή φωτογράφου γάμου

Απογοητεύομαι πολύ και ο ίδιος, όταν γνωρίζω ζευγάρια, που υπάρχει χημεία μεταξύ μας ή έχω ήδη φανταστεί την φωτογράφιση τους και τελικά αδυνατώ να τα αναλάβω λόγω μη διαθέσιμης ημερομηνίας και για το λόγο αυτόν δημιούργησα ένα σετ με υπηρεσίες και προϊόντα για τα ζευγάρια που επιθυμούν να τους φωτογραφίσω πριν ή μετά τον γάμο PRE-WEDDING NEXT- DAY PHOTOS

Δε διστάζω να μοιραστώ μαζί σας μικρά μυστικά και συμβουλές για την σωστή επιλογή φωτογράφου γιατι επιλογή του φωτογράφου χρειάζεται μεγάλη προσοχή, εάν πραγματικά σας ενδιαφέρει, μετά το γάμο σας, να έχετε στα χέρια σας μία όμορφη οπτική ιστορία ενός από τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής σας.

Ο σωστός φωτογράφος είναι αυτός που, δουλεύοντας στο παρασκήνιο, θα σας δώσει την καλύτερη αφήγηση όσων συνέβησαν εκείνη την ημέρα. Ο επαγγελματισμός, η καλλιτεχνική ματιά και ο συνδυασμός διακριτικότητας, αλλά και εμπνευσμένης, στοχευμένης παρέμβασης είναι οι βασικές ποιότητες τις οποίες πρέπει να αναζητήσετε, ώστε μετά το γάμο σας να έχετε καταγεγραμμένες όχι μόνο τις λεπτομέρειες του στολισμού και της εμφάνισής σας, αλλά και τα συναισθήματα που πηγάζουν τη δεδομένη στιγμή.

 

Τι ρόλο παίζει ποιος θα με φωτογραφίσει;

Όποιος κράτα φωτογραφική μηχανή δεν σημαίνει ότι βγάζει σωστές και καλές φωτογραφίες με όμορφη αισθητική. Ο φωτογράφος του γάμου σας είναι αυτός που θα λειτουργήσει σαν τον καλύτερο μάρτυρα. Πρέπει να έχει συνολική εικόνα του πνεύματος του γάμου σας, των χώρων στους οποίους έχετε επιλέξει να φιλοξενήσουν την τελετή και τη δεξίωση, αλλά και των «θέλω» σας για εκείνη τη μέρα. Γι’ αυτό, φροντίστε να μάθετε ποιος θα είναι ο φωτογράφος σας και ποιον θα έχετε διπλά σας για πάνω από 10 ώρες. Παίζει μεγάλο ρόλο το να διακρίνετε εάν σας ταιριάζει η ματιά του φωτογράφου, κάτι που μπορείτε να το κάνετε εάν έχετε μία σαφή εικόνα από τη δουλειά του, από τις φωτογραφίες που έχει τραβήξει σε άλλους γάμους.

nikos annie

 

Δεν έχω χρόνο για να ψάχνω για φωτογράφους. Τι να κάνω;

Η επιλογή φωτογράφου είναι καθαρά δική σας υπόθεση. Δεν μπορεί κανένας άλλος (συγγενείς, κουμπάροι) να πάρει την απόφαση, γιατί κανείς δεν βλέπει με τα δικά σας μάτια, ούτε γνωρίζει απόλυτα τι έχετε στο μυαλό σας. Όσο περιορισμένος κι αν είναι ο χρόνος σας, αφιερώστε λίγο από αυτόν, για να αξιολογήσετε την ποιότητα της δουλειάς του φωτογράφου και να πάρετε την τελική απόφαση. Μόνο εσείς μπορείτε να το κάνετε αυτό και μάλιστα εύκολα, καθώς σας δίνεται η δυνατότητα να περιηγηθείτε από το σπίτι σας στις ιστοσελίδες επαγγελματιών φωτογράφων.

 

 

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω πριν επιλέξω φωτογράφο;

Η πρώτη κίνηση που μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι είναι να ρωτήσει φίλους και γνωστούς ποιον φωτογράφο επέλεξαν για το δικό τους γάμο και αν έμειναν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και τη συνεργασία. Έτσι θα έχουν μία προσωπική εκτίμηση από άτομα που εμπιστεύονται.

Ωστόσο, οι φωτογραφίες μιλούν καλύτερα από μόνες τους, γι’ αυτό η πιο σωστή κίνηση θα ήταν να επισκεφθείτε ιστοσελίδες φωτογράφων, για να έχετε μια εικόνα του αποτελέσματος που μπορεί να σας προσφέρουν. Μέσα από τα site μπορείτε να επιλέξετε τον επαγγελματία που ταιριάζει με το ύφος, αλλά και το budget σας.

engagement_photos15

Πόσο διάστημα πριν το γάμο πρέπει να «κλείσω» φωτογράφο;

Για την καλύτερη οργάνωση του γάμου και τη συνεννόηση με τον φωτογράφο, θα πρέπει να προνοήσετε να συμφωνήσετε μαζί του, αρκετούς μήνες πριν το γεγονός.

Αν ο γάμος σας γίνει καλοκαίρι, καλό είναι να έχετε βρει τον επαγγελματία που σας ταιριάζει από τον Σεπτέμβριο με Δεκέμβριο της προηγούμενης χρονιάς. Επειδή το 90% των γάμων γίνονται συγκεκριμένα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, ένας καλός φωτογράφος είναι πολύ πιθανό να έχει αναλάβει κάποια άλλη φωτογράφιση εκείνες τις ημέρες. Γι’ αυτό, εάν θέλετε έναν καλό φωτογράφο, φροντίστε να τον δεσμεύσετε από νωρίς.

Να θυμάστε ότι στη διαδικασία οργάνωσης του γάμου, μόνο η φωτογραφία είναι αυτή για την οποία δεν γίνεται πρόβα, οπότε επιλέγοντας αρκετά νωρίτερα τον κατάλληλο φωτογράφο, θα είστε πιο σίγουροι ότι την ημέρα του γάμου θα βγουν οι φωτογραφίες που ονειρεύεστε.

prewedding-5

Τι πρέπει να ξέρω για την ποιότητα και το κόστος;

Τα περισσότερα μελλόνυμφα ζευγάρια έχουν κάνει μία πρώτη εκτίμηση του budget τους όσον αφορά τη φωτογράφιση του γάμου και αυτό αποτελεί ένα γνώμονα για την τελική επιλογή τους. Μην εξαντλήσετε, όμως, σε αυτό τα κριτήριά σας. Μία φθηνή φωτογράφιση, χωρίς τη χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού και την καλλιτεχνική ματιά ενός έμπειρου φωτογράφου, μπορεί να δώσει ένα κακό αποτέλεσμα, το οποίο δεν θέλετε να συνοδεύει τις μελλοντικές σας αναμνήσεις, όσο όμορφο κι αν είναι το άλμπουμ στο οποίο θα τοποθετηθούν οι φωτογραφίες σας.

Το κόστος ενός κακού αποτελέσματος και μιας άσχημης συμπεριφοράς είναι μεγαλύτερο από το κόστος ενός καλού φωτογράφου

Έτσι, πριν καταλήξετε στη συνεργασία σας με έναν φωτογράφο, δώστε βάση στην ποιότητα των φωτογραφιών του, κοιτάζοντας παλιότερες δουλειές του. Σας συστήνω να εστιάσετε περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι, και λιγότερο στην εμπορική διαδικασία.

prewedding-11

Γιατί να μην επιλέξω έναν  ”φθηνό” φωτογράφο;

Δυστυχώς το κριτήριο για την επιλογή ενός φωτογράφου γάμου σήμερα δεν γίνεται με το πόσο καλός είναι ο φωτογράφος, αλλά με το πόσο φτηνός είναι, πόσα album θα μας δώσει και πόσες επί πλέον φωτογραφίες. Οι νεόνυμφοι μπορεί να ζουν τις στιγμές του γάμου τους, όμως δεν τις βλέπουν. Ο γάμος τελειώνει και οι φωτογραφίες τους, που θα τις δουν μετά τον γάμο, θα είναι φτηνές, συνεπώς αυτό το φτηνό αποτέλεσμα θα δουν και οι επόμενες γενιές.

Μην πείθεστε από τις εκπτώσεις και τα δώρα, για να πετύχετε μια πιο οικονομική και φτηνή προσφορά. Η διαφορά στην τιμή μεταφράζεται σε διαφορά στην ποιότητα των υπηρεσιών και προϊόντων και σε καμιά περίπτωση από την αμοιβή του φωτογράφου.

 

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του σωστού επαγγελματία φωτογράφου;

Ο φωτογράφος θα πρέπει να διαθέτει προσωπικότητα και πάθος για την δουλειά του, για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της ημέρας του γάμου σας. Επίσης πρέπει να έχει δικό του επαγγελματικό χώρο, ένα από τα βασικά πράγματα που προσδιορίζουν τον επαγγελματία φωτογράφο. Στο χώρο του, όπου γίνεται η επαφή μαζί του, χτίζεται η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη για τη συνεργασία σας.

Η φωτογραφία γάμου διέπεται από κανόνες αισθητικής, τους οποίους ο σωστός φωτογράφος γνωρίζει. Ο γάμος είναι ένα θρησκευτικό μυστήριο και o φωτογράφος πρέπει να σας παρέχει επαγγελματική φωτογραφική κάλυψη σε πολύ υψηλό επαγγελματικό και καλλιτεχνικό επίπεδο.

Η παρουσία του φωτογράφου μέσα στο σπίτι σας ή κατά τη διάρκεια του μυστηρίου και η συμπεριφορά του απέναντι σας είναι κάτι το οποίο παίζει μεγάλο ρόλο. Ο σωστός επαγγελματίας κινείται διακριτικά και καταγράφει τις στιγμές σας από το παρασκήνιο, χωρίς να σας προσθέτει κάποιο άγχος η παρουσία του.

Ο επαγγελματίας φωτογράφος θέλει να νιώθει σίγουρος για το αποτέλεσμα της δουλειάς του και γι’ αυτό έχει επενδύσει στο αντικείμενό του με σπουδές, σεμινάρια και αρκετό κόπο. Έχει επενδύσει σε κάμερες, φωτισμούς, flash, τεχνογνωσία, τεχνολογία και την υποστηρίζει έως το τελικό αποτέλεσμα.

 

 

Πού θα δω φωτογραφίες και πώς μπορώ να ξέρω ότι είναι του φωτογράφου στον οποίο απευθύνομαι;

Κάθε ευσυνείδητος επαγγελματίας φωτογράφος διαθέτει ένα portfolio με φωτογραφίες του και επιδιώκει ραντεβού στον χώρο του, για να σας παρουσιάσει την δουλειά του, να την αναλύσει και να σας προτείνει λύσεις που ταιριάζουν στις δικές σας επιθυμίες. Θα πρέπει, λοιπόν, να έχετε δει οπωσδήποτε δείγματα της δουλειάς του, φωτογραφικά album και video, για να αξιολογήσετε την ποιότητα. Η προσωπική επαφή στη συνέχεια θα σας δείξει εάν είναι και ένας σωστός επαγγελματίας τον οποίο μπορείτε να εμπιστευθείτε.

Τι πρέπει να προσέξω στο στάδιο της συμφωνίας με έναν φωτογράφο;

Αφού σιγουρευτείτε ότι έχετε βρει τον φωτογράφο που σας ταιριάζει, θα πρέπει να του ζητήσετε κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό όπου θα αναγράφεται η ημερομηνία του γάμου σας τον αριθμό τον φωτογραφιών που θα σας παραδοθούν στο τέλος και λεπτομέρειες για ό, τι άλλο αποτελεί μέρος της συμφωνίας

Προσκλητήρια-Γάμου-φωτογραφια-ζευγαριου

 

Τελειώνει η δουλειά του φωτογράφου την ημέρα του γάμου;

Η απάντηση είναι όχι. Ο σωστός επαγγελματίας δουλεύει περίπου 13 ασταμάτητες ώρες την ήμερα του γάμου με ευθύνη για τον ρόλο του και μετά τον γάμο η δουλειά μεταφέρεται στο γραφείο του, οπού θα επεξεργαστεί τις φωτογραφίες μια προς μια και τα άλμπουμ σας ώστε να σας παραδώσει ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.

Θα ανέβουν οι φωτογραφίες του γάμου μου στο internet;

Ο φωτογράφος βάζει το μεράκι του, για να βγουν όμορφες φωτογραφίες, που θα ικανοποιούν και εσάς, αλλά και τον ίδιο, αποζητώντας πάντα υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα. Από τη συνεργασία μου με δεκάδες ζευγάρια έχω διαπιστώσει πως και το ζευγάρι θέλει οι φωτογραφίες του να αποτυπώνουν όλες τις ανεκτίμητες στιγμές εκείνης της μέρας, τις οποίες μπορεί να μοιραστεί με φίλους, συγγενείς και γνωστούς. Από τη μεριά του, και ο φωτογράφος θέλει και να συνεχίσει την καριέρα του προβάλλοντας φωτογραφίες που αποτυπώνουν το ευχάριστο γεγονός, αλλά και τη δική του ματιά. Εάν δεν επιθυμείτε δημοσίευση των φωτογραφιών σας, θα πρέπει να τον ενημερώσετε από την αρχή, πριν αναλάβει την φωτογράφιση.

 

b-1-2

 

 

Είναι μια υπερτιμημένη εμπορική συναλλαγή η φωτογράφιση γάμου;

Ο φωτογράφος συνήθως είναι ένας άγνωστος για εσάς ο οποίος με τον δικό του τρόπο σκέψης και τη δική του ματιά προς τα πράγματα θα καταγράψει κάτι πολύ προσωπικό σας. Δεν θα πρέπει, όμως, να τον βλέπετε σαν έναν επαγγελματία εντελώς αποστασιοποιημένο από τα σημαντικά για εσάς γεγονότα. Και εάν συναντήσετε φωτογράφους που έχουν σαν στόχο μόνο να φωτογραφίσουν έναν γάμο, κάνοντας απλώς κάποια «κλικ», τότε σίγουρα δεν είναι η σωστή επιλογή.

Μπορεί ο φωτογράφος να έχει το δικό του στυλ, τη δική του προσωπικότητα, αλλά τη στιγμή της φωτογράφισης αυτό που αποζητά είναι να καταγράψει την αγάπη, τον ρομαντισμό, το τελετουργικό, την τρυφερότητα, τις συγκινήσεις και την ευτυχία εκείνης της ημέρας. Μέσα από τη δική του ματιά και με όχημα την έμπνευσή του, θα αποτυπώσει τις δικές σας στιγμές, χωρίς υπερβολές και στημένες φωτογραφίες, που κάνουν τη διαδικασία να φαίνεται καθαρά εμπορική και διεκπεραιωτική. Την ημέρα του γάμου σας πρέπει να νιώθετε άνετα με τον φωτογράφο για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα, χάρη, βέβαια, και στην εμπειρία του και την επαγγελματική του ενασχόληση με τη φωτογραφία.

CHK_5628-2

 

Ο φωτογράφος είναι απλώς ένα μέρος της βιομηχανίας του γάμου;

Στο πλαίσιο της εμπορευματοποίησης του γάμου, τα τελευταία χρόνια, έχει αναπτυχθεί ένα πλήθος επιχειρήσεων, που προσφέρει υπηρεσίες για να οργανώσετε το γάμο σας με μεγάλη κοσμικότητα. Από αυτή τη λογική δεν απέχουν πολλοί φωτογράφοι, οι οποίοι, χάρη στην εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, βγάζουν φωτογραφίες στημένες, με υπερβολή και ματαιόδοξη χλιδή.

Υπάρχουν όμως και φωτογράφοι οι οποίοι αναλαμβάνουν 10-15 γάμους το χρόνο, αντιλαμβάνονται ότι η φωτογραφία του γάμου είναι ένα αντικείμενο απαιτητικό και πολύ ιδιαίτερο, και έχουν μια φιλοσοφία για αυτό που κάνουν, καθώς προσπαθούν να ταιριάξουν τη δική τους έμπνευση με τις δικές σας προτιμήσεις και γούστα. Βρίσκοντας, λοιπόν, έναν φωτογράφο που έχει αυτές τις ποιότητες και ταιριάζει η χημεία σας, να είστε σίγουροι πως δεν θα σας αντιμετωπίσει απλώς σαν πελάτες.

 

081-082

 

Ξέρω κάποιον που βγάζει φωτογραφίες ερασιτεχνικά. Γιατί να μην τον επιλέξω;

Εάν θεωρείτε ότι η επιλογή φωτογράφου είναι ένα μια τετριμμένη διαδικασία που επιβάλλεται σαν την επιλογή λουλουδιών και προσκλητηρίων, δε μένει παρά να βρείτε κάποιον που να κάνει τον φωτογράφο και με τον τρόπο αυτό θα κάνετε μια γενναία εξοικονόμηση χρημάτων.

Εάν, όμως, θεωρείτε ότι η φωτογραφία καταγράφει στην αιωνιότητα αληθινές και μοναδικές στιγμές με μεγάλη αξία, τότε πρέπει να επενδύσετε σε αυτό, ψάχνοντας έναν ταλαντούχο φωτογράφο.

 

Για να είναι μια φωτογραφία ανεκτίμητη στο μέλλον, θα πρέπει να έχει και την αξία που της αρμόζει, πριν βγει από την φωτογραφική μηχανή

Οι άνθρωποι που ερασιτεχνικά και ευκαιριακά κάνουν τους φωτογράφους ξεχωρίζουν από τους επαγγελματίες φωτογράφους, από τη συμπεριφορά, αλλά και το αποτέλεσμα που μπορούν να προσφέρουν. Αυτοί δεν θα σας δώσουν φωτογραφίες που να ταιριάζουν με την αισθητική και την ποιότητα που αρμόζει σε ένα μεγάλο γεγονός της ζωής σας.

kosmaschris.gr-104

  

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

Privacy Settings saved!
Ρυθμίσεις απορρήτου

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει ο ιστότοπος και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί στα συστήματά μας.

Για τη χρήση αυτού του ιστότοπου χρησιμοποιούμε τα παρακάτω cookies που απαιτούνται από τεχνική άποψη
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Απορρίψη όλων των υπηρεσιών
Δέχομαι όλες τις υπηρεσίες